Osteria Veglio
Meer dan een uitstekend bordje eten.
Bij Osteria Veglio in La Morra proef je Piemonte met een twist. De twee gepassioneerde chef-koks experimenteren met nieuwe smaken. Maar voordat ik over het eten begin, eerst iets over het restaurant zelf. De inrichting is stijlvol sober met natuurlijke producten. Typische Langhe stenen zijn vrijgemaakt van het stucwerk, knisperend witte muren en authentieke stenenboogplafond. Geen fratsen of tierelantijnen. Twee jonge stellen bestieren samen Osteria Veglio: de heren koken de sterren van de hemel. De dames leggen je in de watten. In alle rust kun je genieten van al het moois dat ter tafel komt.
Osteria Veglio
Voor ons werd een fles Barbera d’Alba Superiore ontkurkt van Pio Cesare. Het is even struikelen over de uitspraak, want dat is dus niet op zijn Nederlands: Tse-sá-re, maar de klemtoon valt op de eerste lettergreep Tse-sare. Na een paar slokken wijn, gaat de uitspraak trouwens beter. Allora, de wijn: vol, evenwichtig en rijk. Een rode wijn van een exclusieve selectie van Barbera druiven, die handmatig tros voor tros zijn geplukt. Daarbij kregen we een kleine amuse geserveerd van polenta en asperges. We hebben ons vervolgens laten verrassen met het viergangen degustatiemenu. De porties zijn perfect: een lekker gevulde buik zonder te ploffen.
Naar website