Osteria Veglio

Loading Als favoriet toevoegen

Verlaat je veilige haven en vang de wind in je zeilen.

“Ga op ontdekkingstocht, droom en ervaar!”
La Morra

Osteria Veglio

Meer dan een uitstekend bordje eten.

Bij Osteria Veglio in La Morra proef je Piemonte met een twist. De twee gepassioneerde chef-koks experimenteren met nieuwe smaken. Maar voordat ik over het eten begin, eerst iets over het restaurant zelf. De inrichting is stijlvol sober met natuurlijke producten. Typische Langhe stenen zijn vrijgemaakt van het stucwerk, knisperend witte muren en authentieke stenenboogplafond. Geen fratsen of tierelantijnen. Twee jonge stellen bestieren samen Osteria Veglio: de heren koken de sterren van de hemel. De dames leggen je in de watten. In alle rust kun je genieten van al het moois dat ter tafel komt.

Osteria Veglio

Voor ons werd een fles Barbera d’Alba Superiore ontkurkt van Pio Cesare. Het is even struikelen over de uitspraak, want dat is dus niet op zijn Nederlands: Tse-sá-re, maar de klemtoon valt op de eerste lettergreep Tse-sare. Na een paar slokken wijn, gaat de uitspraak trouwens beter. Allora, de wijn: vol, evenwichtig en rijk. Een rode wijn van een exclusieve selectie van Barbera druiven, die handmatig tros voor tros zijn geplukt. Daarbij kregen we een kleine amuse geserveerd van polenta en asperges. We hebben ons vervolgens laten verrassen met het viergangen degustatiemenu. De porties zijn perfect: een lekker gevulde buik zonder te ploffen.

Naar website

Verrassend

Ook de andere gerechten waren subliem. Eenvoudig lekker door bijzondere smaakcombinaties. Ik ga er niet teveel over verklappen, ga vooral zelf proeven. Osteria Veglio heeft een vermelding in de Michelin Gids. Ik begrijp waarom. Van de prijzen hoef je niet te schrikken, althans, wellicht wel vanwege de vriendelijkheid daarvan. Wat de bediening ook is trouwens. Belangrijk om te weten. Voor het diner zijn ze alleen geopend op vrijdag en zaterdag vanaf 19.30 uur. Reserveer tijdig een tafel en bevestig het nogmaals de dag van tevoren. Lunchen kun je van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 – 15.00 uur. De boodschap van het team: laat je over 20 jaar niet teleurstellen door zaken die je niet hebt gedaan. Haal het anker omhoog, verlaat je veilige haven en vang de wind in je zeilen. Ga op ontdekkingstocht, droom en ervaar! Nu een tafel reserveren dus!

Fraziona Annunziata 9, 12064 La Morra (CN)

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?