Osteria Veglio

Loading Als favoriet toevoegen

Verlaat je veilige haven en vang de wind in je zeilen.

“Ga op ontdekkingstocht, droom en ervaar!”
La Morra

Osteria Veglio

Meer dan een uitstekend bordje eten.

Bij Osteria Veglio in La Morra proef je Piemonte met een twist. De twee gepassioneerde chef-koks experimenteren met nieuwe smaken. Maar voordat ik over het eten begin, eerst iets over het restaurant zelf. De inrichting is stijlvol sober met natuurlijke producten. Typische Langhe stenen zijn vrijgemaakt van het stucwerk, knisperend witte muren en authentieke stenenboogplafond. Geen fratsen of tierelantijnen. Twee jonge stellen bestieren samen Osteria Veglio: de heren koken de sterren van de hemel. De dames leggen je in de watten. In alle rust kun je genieten van al het moois dat ter tafel komt.

Osteria Veglio

Voor ons werd een fles Barbera d’Alba Superiore ontkurkt van Pio Cesare. Het is even struikelen over de uitspraak, want dat is dus niet op zijn Nederlands: Tse-sá-re, maar de klemtoon valt op de eerste lettergreep Tse-sare. Na een paar slokken wijn, gaat de uitspraak trouwens beter. Allora, de wijn: vol, evenwichtig en rijk. Een rode wijn van een exclusieve selectie van Barbera druiven, die handmatig tros voor tros zijn geplukt. Daarbij kregen we een kleine amuse geserveerd van polenta en asperges. We hebben ons vervolgens laten verrassen met het viergangen degustatiemenu. De porties zijn perfect: een lekker gevulde buik zonder te ploffen.

Naar website

Verrassend

Ook de andere gerechten waren subliem. Eenvoudig lekker door bijzondere smaakcombinaties. Ik ga er niet teveel over verklappen, ga vooral zelf proeven. Osteria Veglio heeft een vermelding in de Michelin Gids. Ik begrijp waarom. Van de prijzen hoef je niet te schrikken, althans, wellicht wel vanwege de vriendelijkheid daarvan. Wat de bediening ook is trouwens. Belangrijk om te weten. Voor het diner zijn ze alleen geopend op vrijdag en zaterdag vanaf 19.30 uur. Reserveer tijdig een tafel en bevestig het nogmaals de dag van tevoren. Lunchen kun je van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 – 15.00 uur. De boodschap van het team: laat je over 20 jaar niet teleurstellen door zaken die je niet hebt gedaan. Haal het anker omhoog, verlaat je veilige haven en vang de wind in je zeilen. Ga op ontdekkingstocht, droom en ervaar! Nu een tafel reserveren dus!

Fraziona Annunziata 9, 12064 La Morra (CN)

Indruk van Osteria Veglio

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?