Ristorante Collavini

Loading Als favoriet toevoegen

Eten, drinken en slapen bij gastvrije Italiaanse familie

“Een welkomgevoel en lekker authentiek eten. ”
Costigliole d'Asti

Ristorante Collavini

Pranzo di nonni.

Toevalstreffer Ristorante Collavini. Even lunchen op maandag tussen twee huizenbezichtigingen door. We staan voor een gesloten deur bij Caffè Roma. Balen. Wat nu? Snel online zoeken. De dichtstbijzijnde trattoria oogt niet aantrekkelijk. Nu weten we inmiddels dat je je daardoor niet moet laten ontmoedigen, maar we zoeken toch maar even verder. Ik stuit in de zoekresultaten op Ristorante Collavini. Reserveren verplicht: mogen we over 5 minuten komen lunchen? We zijn van harte welkom.

Ristorante Collavini

Na een paar minuten rijden over slingerweggetjes, komen we aan bij een groene oase. Een knalgeel huis met een aanlokkelijke serre omringd door bloemen en planten. We lopen de serre in naar het restaurant….niemand te zien….. Zouden wij de enigen zijn? Een vriendelijke dame, Christina, begroet ons: “Fijn dat jullie er zijn”. We raken in gesprek met Christina. De familie Collavini runt Ristorante Collavini. De kranige oudjes Carmen en Bruno staan in de keuken, zijzelf (dochter) en Flavio ontvangen de gasten. Haar kinderen zijn uit huis. Eén werkt zelfs in Den Haag. De verdiensten zijn in Nederland namelijk een stuk hoger dan in Italië.

Eten, drinken en slapen

Naast verrukkelijk eten (daarover zo meer) kun je er ook blijven logeren in één van de vijf kamers. Het is hard werken. De kinderen ambiëren daarom een andere toekomst. Omdat alles vers wordt gemaakt, is het bewerkelijk. Van het zelfgebakken brood, taart tot de sauzen en pasta’s. De menukaart toont voornamelijk gerechten uit Monferrato. We zijn geen grote eters, dus we houden het bij een Tajarin al ragù. We voelen ons haast bezwaard, maar voor lang tafelen hebben we geen tijd. Christina vindt het allemaal prima. Ze zijn er toch, dus ook alleen voor ons wordt gekookt. We kiezen een mooie witte Roero Arneis uit. Misschien overbodig, voor de vriendelijke tarieven hoef je het allemaal niet te laten.

Naar website

Huisgemaakt

Ik neem ondertussen een kijkje in het restaurant. Authentiek en sfeervol. Mijn oog valt op een vitrine met Crostata di Confettura. Deze zelfgebakken taart wordt gemaakt met fruit van de fruitbomen uit eigen tuin. Het is vooral een traktatie voor kinderen als ze uit school komen. Ook liggen er zakjes met Baci di Dama. Kusjes van de dame. Dit zijn kleine hazelnootkoekjes met een laagje hazelnoot-chocoladepasta. Wat zou mijn schoonzus hiervan blij worden. Helaas is de houdbaarheid te kort om het mee te nemen naar huis.

Gastvrij

De wijn is verrukkelijk. Het eten di nonni eveneens. We drinken nog een espresso als afsluiter om daarna onze route te vervolgen. Wel nemen we nog zo’n heerlijke fles Roero Arneis mee voor in ons vakantieappartement Villa Crissante. Samengevat Ristorante Cascina Collavini is een klein familieparadijs waar je even weg bent van de massa. In alle rust kun je genieten van de omgeving, de gastronomie en van de warmte van de eigenaars.

Openingstijden
Dinsdagavond en woensdag gehele dag gesloten
Reserveren gewenst: 0039 – 0141 9664 40

 

Stradia Traniera 24, 14055 Costigliole d'Asti (AT)

Indruk van Ristorante Collavini

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?