Caffè Roma

Loading Als favoriet toevoegen

Gemoedelijk dorpsrestaurant en -wijnbar

“Vrienden voor het leven”
Costigliole d'Asti

Caffè Roma meer dan koffie

Caffè Roma een ouderwets dorpscafé, restaurant en enetoca waar je aanschuift voor een goed gesprek en eet van mamma’s pot.

Caffè Roma hebben wij voor altijd in ons hart gesloten. Op onze huizenjacht in Italië naar een droomhuis in Piemonte kwamen we in Costigliole d’Asti terecht. Een klein plaatsje midden tussen de wijnvelden met een gracieus kasteel op de heuveltop. Wie wil daar niet wonen? We kuierden op ons gemak door het dorp. Tijd voor een kop koffie. Dan zie je zo’n tentje met een onooglijk gevel. Voor ons aangeharkte Nederlanders ietwat shabby. Zou dat wat zijn? We laten ons hierdoor niet leiden en stappen naar binnen.

Caffè Roma

Een oude man zat aan een tafeltje met de krant en een cappuccino. Een vrolijke barman is tafels aan het indekken. Of we een kopje koffie mogen drinken? Maar natuurlijk! We kijken om ons heen. Een pracht van een wijncollectie staat te pronken in de kastenwand. Caffè Roma blijkt een restaurant en enoteca (wijnwinkel) te zijn. De oudmodische rechterzijde is het domein van la mamma. Behendig maakt ze verse gnocchi. Helaas is het nog geen lunchtijd, maar het water loopt me in de mond.

Naar website

Gemoedelijkheid ten top

Al gauw raken we in gesprek met de barman over onze zoektocht naar huizen. Wij willen emigreren naar Italië en wel hier in de omgeving. De oude man (naar nu blijkt de eigenaar) stiefelt wat rond en is nieuwsgierig. Ook hij wil het huis zien dat we de volgende dag  gaan bezichtigen. Als dan ook de dorpsmakelaar spontaan binnenloopt, is het feest compleet. We moeten door, dus we maken alvast een reservering voor de volgende dag. Ook willen we afrekenen. Afrekenen? Daar kan geen sprake van zijn. Nieuwe vrienden hoeven niet te betalen.

Cucina di mama

Na onze enthousiaste kennismaking retourneren we de volgende dag voor de lunch. Het menu van de dag wordt op een kruk naast ons gezet. Authentiek Piemontese gerechten bereid door la mamma. Smullen dus. Ondanks dat het een lunch is, nemen we een antipasti en een primi. De gerechten zijn zo geproportioneerd dat dat prima kan. Een espresso maakt deze tevredenstellende lunch af. Caffè Roma is geliefd (logisch), want het zat behoorlijk vol. Ook onze Italiaanse makelaar nuttigde haar lunch daar. Het witte huis in the country is het uiteindelijk niet geworden, maar wij komen hoe dan ook terug bij de warme familie van Caffè Roma.

Piazza Umberto 1, 14055 Costigliole d'Asti

Indruk van Caffè Roma

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?