Volli Restaurant

Loading Als favoriet toevoegen

Eindeloos genieten

“Over Volli Restaurant praat je nog dagen na om de smaak en beleving te herbeleven. ”
Asti

Volli Restaurant

Eindeloos culinair genieten bij Volli Restaurant van delicate gerechten en fijne wijnen.

Volli Restaurant in Asti. Zo’n onverwachte verrassing waar je nog dagenlang van nageniet. Ken je dat? Dat je in de dagen na je restaurantbezoek de gerechten en wijnen nog uitgebreid ter tafel komen? Om de smaken, ambiance en gesprekken in je gedachten te herbeleven? Zo’n plek is Volli Restaurant. Een Italiaans restaurant waar je eindeloos culinair kunt genieten. Genieten van verfijnde creaties van traditionele gerechten. Een hamburger? Zo heb je hem nog nooit geproefd. Zo delicaat. En zo lekker. Kortom, ben je in Asti, reserveer hier een tafel voor het diner.

Naar website

Eeuwenoude kelder

Wij logeerden bij de lieve Geraldine van Villa Ferrari. Een B&B in een monumentaal pronkhuis. Zij kent alle leuke restaurants van de stad. Dientengevolge reserveerde vervolgens met een glimlach Volli. Het is even kris-kras door de straatjes heen om op de plek van bestemming te komen. Sterker nog, je loopt er zo voorbij omdat het onder een kleine middeleeuwse boog gevestigd is. Maar dat is niet zomaar een boog. Het is Palazzo dei Catena uit de 13e – 14e eeuw. Zodra je deur open doet, sta je in een andere wereld. Een smaakvolle wereld met gewelven, stijlvolle decoratie, wijnen en een moderne open keuken. In de zomer schuif je aan in de knusse binnentuin.

Meesterlijke kaart

Op de kaart prijken mooie gerechtjes. Bijvoorbeeld: watermeloen pizza met burrata (een soort mozzarella, maar dan romiger) en ansjovis of koude soep met tomaat en kabeljauw. In de kelder prijken pareltjes van wijnen. De alleraardigste bediening geeft je graag advies en helpt bij de keuze. De medewerkers en zelfs de chef-kok zijn oprecht geïnteresseerd en maken een praatje. Er is rust om alles tot je te laten komen. Ze zijn trots op de producten die Piemonte voortbrengt, maar blijven bescheiden in hun zijn. De ene avond heb je wat meer trek dan de andere. Bij ons volgende bezoek zijn we voorbereid. ’s Middags een klein hapje om vervolgens ’s avonds van alles te kunnen proeven van deze meesterlijke kaart.

Via XX Settembre, 66, 14100 Asti AT, Italië 14100

Populaire accommodaties


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?