Villa Ferrari

Loading Als favoriet toevoegen

Geweldige B&B in historische villa in centrum

Adresgegevens
Via Gandolfino Roreto 20, 14100 Asti
Asti, AT

Waar word je blij van bij dit logeeradres?

  • Het lekkerste ontbijtje ooit
  • Resideren in een historische villa
  • In een tel in de binnenstad

Villa Ferrari

Fraaie historische villa

Bij Villa Ferrari leg je gelijk de link naar het sportwagenmerk. Toch is het majestueuze herenhuis daar niet naar vernoemd. Het draagt de naam van Francesco Ferrari. Geboren in Genua, maar ging na zijn afstuderen aan de slag in Asti. Hij was een populaire advocaat die graag met collega’s een Vermouth met wat taartjes van meesterbakkers Giordanino in het centrum nuttigde. Hij besloot zich in deze stad te settelen. Daartoe liet hij een herenhuis op de Fortino heuvels. De bouw nam zo’n vijf jaar in beslag, te weten van 1885 tot 1890. Gedurende de verbouwing verbleef hij in het Reale Hotel. Het kolossale huis was voor hem te groot. De echtgenote van een bevriende zakenrelatie ging daarom op zoek naar een geschikte vrouw. Hij trouwt uiteindelijk op z’n 48ste met de 18-jarige Giuseppina Monaca.

Pronkhuis

Om anderen mee te laten genieten van de pracht en praal, stelden ze het huis open voor publiek. Helaas kreeg Francesco na zes jaar huwelijk een hartaanval en stierf. Guiseppina leefde daarna met haar zusters in het huis. Ze vroeg destijds of hun tweede broer bij hun kwam wonen om eenzaamheid tegen te gaan. Het onderhoud van het huis en het omliggende land was duur. Op een bepaald moment is daarom besloten om het huis op te delen in appartementen en een deel van het land te verkopen. Zo kon het huis in de familie blijven. Dit is in een notendop de historie van Villa Ferrari.

B&B Villa Ferrari

Tegenwoordig woont en runt de supergastvrije Française Géraldine B&B Villa Ferrari. Géraldine spreekt allereerst Engels, Italiaans en Frans. Je auto parkeer je in de schaduw in de besloten tuin. Je voelt je direct welkom door de warme ontvangst. Dat begint met een korte rondleiding en uitleg over de werking van alles. Vervolgens krijg je uitleg over de stad en een lijstje met restaurants waar het goed eten is. Nu zijn wij bekend met Asti, maar ben je er voor het eerst, dan is dat fijn. Géraldine maakt de lekkerste ontbijtjes. De één ontbijt met croissantjes, broodje en een ei. Wij nemen liever yoghurt met wat fruit. Ze vraagt waar je trek in hebt en dat bereid ze. Top! Je kamer met afzonderlijke badkamer is brandschoon. Sterker nog, laat je spullen slingeren, dan liggen ze daarna opgevouwen in de kast. Villa Ferrari ligt op een kleine tien minuutjes lopen van het historische centrum. Perfect dus.

Faciliteiten bij Villa Ferrari
Tuin
Ontbijt
Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Zien

Je ogen uitkijken in de kathedraal

Doen

Op audientie bij het Palazzo Mazzetti

Beleven

Je vingers aflikken bij Volli

De kamers

Villa Ferrari heeft een kamer en een suite. De kamer in het  gemoderniseerde achterhuis is gelegen op de eerste etage. Het is eenvoudig ingericht, maar aan elk detail is gedacht. Van föhn, tot radio en tv. De badkamer is prima. Verder is er een gezamenlijke keuken

De suite bevindt zich boven de zuilengalerij met beelden aan de voorzijde. Deze prachtige kamer is één brok historie. Beschilderde plafonds met ornamenten van Engeltjes. De suite is luxe ingericht met een koelkastje en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is ook hier afzonderlijk en modern.

In de hal, ontbijtkamer en huiskamer zijn eveneens historische elementen zichtbaar. Het huis is verder gestyld met oude spullen waar je hart een sprongetje van maakt.

Bekijk beschikbaarheid Villa Ferrari
Beschikbaarheid bekijken
Bekijk beschikbaarheid Villa Ferrari
Beschikbaarheid bekijken

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?