Villa Ferrari

Loading Als favoriet toevoegen

Geweldige B&B in historische villa in centrum

Adresgegevens
Via Gandolfino Roreto 20, 14100 Asti
Asti, AT

Waar word je blij van bij dit logeeradres?

  • Het lekkerste ontbijtje ooit
  • Resideren in een historische villa
  • In een tel in de binnenstad

Villa Ferrari

Fraaie historische villa

Bij Villa Ferrari leg je gelijk de link naar het sportwagenmerk. Toch is het majestueuze herenhuis daar niet naar vernoemd. Het draagt de naam van Francesco Ferrari. Geboren in Genua, maar ging na zijn afstuderen aan de slag in Asti. Hij was een populaire advocaat die graag met collega’s een Vermouth met wat taartjes van meesterbakkers Giordanino in het centrum nuttigde. Hij besloot zich in deze stad te settelen. Daartoe liet hij een herenhuis op de Fortino heuvels. De bouw nam zo’n vijf jaar in beslag, te weten van 1885 tot 1890. Gedurende de verbouwing verbleef hij in het Reale Hotel. Het kolossale huis was voor hem te groot. De echtgenote van een bevriende zakenrelatie ging daarom op zoek naar een geschikte vrouw. Hij trouwt uiteindelijk op z’n 48ste met de 18-jarige Giuseppina Monaca.

Pronkhuis

Om anderen mee te laten genieten van de pracht en praal, stelden ze het huis open voor publiek. Helaas kreeg Francesco na zes jaar huwelijk een hartaanval en stierf. Guiseppina leefde daarna met haar zusters in het huis. Ze vroeg destijds of hun tweede broer bij hun kwam wonen om eenzaamheid tegen te gaan. Het onderhoud van het huis en het omliggende land was duur. Op een bepaald moment is daarom besloten om het huis op te delen in appartementen en een deel van het land te verkopen. Zo kon het huis in de familie blijven. Dit is in een notendop de historie van Villa Ferrari.

B&B Villa Ferrari

Tegenwoordig woont en runt de supergastvrije Française Géraldine B&B Villa Ferrari. Géraldine spreekt allereerst Engels, Italiaans en Frans. Je auto parkeer je in de schaduw in de besloten tuin. Je voelt je direct welkom door de warme ontvangst. Dat begint met een korte rondleiding en uitleg over de werking van alles. Vervolgens krijg je uitleg over de stad en een lijstje met restaurants waar het goed eten is. Nu zijn wij bekend met Asti, maar ben je er voor het eerst, dan is dat fijn. Géraldine maakt de lekkerste ontbijtjes. De één ontbijt met croissantjes, broodje en een ei. Wij nemen liever yoghurt met wat fruit. Ze vraagt waar je trek in hebt en dat bereid ze. Top! Je kamer met afzonderlijke badkamer is brandschoon. Sterker nog, laat je spullen slingeren, dan liggen ze daarna opgevouwen in de kast. Villa Ferrari ligt op een kleine tien minuutjes lopen van het historische centrum. Perfect dus.

Faciliteiten bij Villa Ferrari
Ontbijt
Tuin
Zien

Je ogen uitkijken in de kathedraal

Doen

Op audientie bij het Palazzo Mazzetti

Beleven

Je vingers aflikken bij Volli

De kamers

Villa Ferrari heeft een kamer en een suite. De kamer in het  gemoderniseerde achterhuis is gelegen op de eerste etage. Het is eenvoudig ingericht, maar aan elk detail is gedacht. Van föhn, tot radio en tv. De badkamer is prima. Verder is er een gezamenlijke keuken

De suite bevindt zich boven de zuilengalerij met beelden aan de voorzijde. Deze prachtige kamer is één brok historie. Beschilderde plafonds met ornamenten van Engeltjes. De suite is luxe ingericht met een koelkastje en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is ook hier afzonderlijk en modern.

In de hal, ontbijtkamer en huiskamer zijn eveneens historische elementen zichtbaar. Het huis is verder gestyld met oude spullen waar je hart een sprongetje van maakt.

Bekijk beschikbaarheid Villa Ferrari
Beschikbaarheid bekijken

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?