Vakantiehuizen Piemonte

Heb jij al een fijne verblijfplaats gevonden?

“Vakantiehuizen in Piemonte voor een supervakantie”

Mooiste vakantiehuizen Piemonte

Vakantiehuizen Piemonte. Waar ga je overnachten? In een hotel, agriturismo of op een tenuta? Piemonte heeft de gaafste vakantiehuizen waar je volledig tot rust komt, inspiratie op doet en kunt genieten van al het moois uit deze Italiaanse regio.

Wil je op vakantie naar Italië? Mooie vakantiehuizen in Piemonte zijn er in overvloed. Piemonte ligt in de noordelijke regio van Italië. Het gebied rond Turijn. Het is minder toeristisch, daarom minder bekend. Daarentegen doet het niet onder voor Toscane, Umbrië of Le Marche. Piemonte heeft prachtige natuur. Lago Maggiore is de grote toeristische trekpleister in de zomer. Daarnaast het skigebied in de Alpen in de winter. Glooiende heuvels met wijnranken worden onderbroken door schitterende middeleeuwse dorpjes met kerken, kastelen, toren en andere bezienswaardigheden. Maar ook rijstvelden in het noorden zijn schitterend. Verrassend hé? Rijstvelden. Dat is mogelijk door het subtropische klimaat daar. Verder heeft het een eet- en drinkcultuur waar elke smulpaap verliefd op wordt.

Vakantiehuizen in Piemonte

Mooie vakantiehuizen in Piemonte vind je door niet alleen te zoeken op vakantiehuis Piemonte of vakantiewoning Piemonte maar ook op agriturismo, tenuta of borgo bijvoorbeeld. Een agriturismo is een vaak een wijnboerderij waarbij de eigenaar ook vakantiewoningen of appartementen verhuurd. In de regel mooi gelegen tussen de wijnranken of in een buitengebied. Een tenuta is een landgoed. Niet vergelijkbaar met het beeld dat wij hebben van een landgoed in Nederland. Dus geen kasteel van een baron. Ook hier gaat het vaak om een wijndomein met een pracht van een landhuis erop waar jij kunt logeren. Tot slot is een borgo een verzameling aan vakantiehuizen. Van oorsprong was  een borgo een dorpje. Verder zijn er allerhande namen die je terugvindt: B&B, casa of villa.

Nog geen familie van tante? Maak een gratis account aan.

Ben je van plan om naar Piemonte in Italië te gaan? Kom bij de familie en maak gratis een eigen account op mijnitaliaansetant.nl. Bewaar al je favoriete plekken. Zo heb jij altijd en overal je reisplanner bij de hand. Geen lastminute gezoek en gepuzzel meer maar goed voorbereid op pad.

Account maken

Zon, zee en cultuur

Er is dus genoeg keuze in vakantiehuizen in Piemonte. Waar ga je naar toe? Op Mijn Italiaanse tante vind je informatie over de steden en dorpen. Het Unesco-erfgoedgebied vind ik het mooist. Dit zijn de wijngebieden Roero, Langhe en Monferrato. Je bivakkeert dan midden in het wijngebied barstensvol historie. Voor een zonvakantie aan het water is Lago Maggiore fantastisch. Voor een gezinsvakantie met kinderen zijn er fijne campings. Novarra, Biella, Vercelli en omstreken zijn eveneens aantrekkelijk. Zeker als je een actieve vakantie in de natuur houdt. Piemonte is goed te bereizen met de auto, al kun je over een paar kilometer best lang doen vanwege de kronkelweggetjes. Wil je de regio echt zien en beleven? Deel je vakantie op in een verblijf van 5 dagen per plek. Dan zie je meer dan drie weken op dezelfde stek te blijven.

Krijg je al zin in vakantie?

Tante Xandra
Italiaanse Tante

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?