Bezichtigingen

Een droom wordt werkelijk

“Bespaar tijd, geld en onnodige teleurstelling”

Bezichtigingen

Met jouw wensenlijst onder de arm gaan we op pad bij de bezichtigingen.

Bezichtigingen doen kost tijd en geld. De Noord-Europeanen hebben Piemonte ontdekt om te wonen, vakantie vieren en om te investeren in vastgoed. De huizenprijzen zijn relatief laag ten opzichte van Noord-Europa. Hierdoor staat er druk op de woningmarkt, zeker in het segment tussen de 300.000 en 600.000 euro. Turn-key huizen of cosmetische opknappers zijn gewild en daardoor steeds vaker binnen luttele tijd verkocht. Dat maakt dat je snel moet reageren als er een geschikte woning op de mark komt. Nog liever ben je voor die tijd geïnformeerd en weet je als eerste welk huis te koop komt.

Voor-kijken

Wanneer je op afstand zit in Nederland, kan het lastig zijn je stand te pede vrij te maken voor bezichtigingen. De agenda laat het niet altijd toe. Ook kan het zijn dat je twijfelt over een huis of juist je enthousiasme bevestigd wil zien. In deze gevallen kan ik de bezichtigingen uitvoeren. Ik ga voor-kijken. Tijdens de bezichtigingen maak ik extra foto’s en vraag de makelaar uit over het huis. Verder bekijk ik of de omgeving voldoet aan je eisen. Je wensenlijst neem ik mee onder mijn arm. Staan alle boxen op groen kun je alsnog naar Piemonte komen om zelf het huis te ervaren. Valt het huis tegen, dan heb je de moeite bespaard om speciaal naar Italië te komen. Ik snap dat het spanning met zich meebrengt als je op afstand zit in Nederland: hoe was het huis? Ik laat je niet onnodig wachten en reageer snel daarna. Ik geef je een eerlijk advies op basis waarvan je zelf beslist of het de moeite waard is om naar Piemonte te komen.

Een droomhuis in Piemonte

Ik wil meer informatie over tante's hulp bij het vinden en aankopen van een huis.

Informatievraag

Bezichtigingen

Een huis kopen gaat gepaard met emoties. Je beeldt jezelf in of je je ziet zitten in deze tuin, ziet koken in deze keuken of wakker wordt in deze slaapkamer. Idem dito als je een B&B wil kopen: zie jij jezelf hier al gasten ontvangen? Hoe fijn is het dan, als iemand met een neutrale blik door het huis wandelt samen met jou? Ik let namelijk op andere zaken. Zaken die jou misschien niet eens opvallen. Liefde, ook voor een huis, maakt namelijk blind. Ook spreek ik basis Italiaans, dus kan de juiste vragen stellen aan de makelaars of eigenaars. De eigenaars zijn namelijk vaak aanwezig bij een bezichtiging. Dat is hier heel gebruikelijk. Bovendien maak ik extra foto’s zodat je je volledig kunt concentreren tijdens de rondleiding.

Hulp bij huizenjacht

Evaluatie

Na de bezichtigingen zetten we samen de voor- en nadelen op een rijtje. Hoe heb je zelf het huis ervaren en wat heb ik gezien. Jouw eisen- en wensenlijstje is daarbij uitgangspunt. Aan de ene zijde: hoeveel concessies wil je doen? Nu de markt zo onderdruk staat, bestaat het gevaar snel te willen beslissen. Aan de andere zijde: hoe reëel zijn jouw vereisten? Een geromantiseerd beeld probeer ik te ontnuchteren. Tijdens de bezichtiging of vooraf bevraag ik de makelaar over andere gegadigden. Zijn ze er, in welke fase is hun zoektocht en wat is onze positie? Aan de hand daarvan maken we een inschatting hoe snel je moet handelen. De makelaar in Italië is een bemiddelaar voor verkoper én koper. Hij of zij behartigt ook jouw belangen. Dus ook zij heeft een belang om een aankoop tot een succes te brengen.

Snelheid

Ik werk mee aan jullie Italiaanse droom. Het proces is spannend. Zeker als er ook nog kapers op de kust zijn. Wat is de beste strategie? Voordat ik een bezichtiging uit jouw naam doe, screen ik eerst de foto’s van het lijstje huizen. Aan de hand daarvan bepalen we samen of een bezichtiging zinvol is. Het grote voordeel is, ik woon in Piemonte. Dat maakt snel handelen makkelijker. Ik kan in mijn auto springen en naar een huis kijken. Ik kan de makelaar en eigenaars bevragen. En door mijn contacten krijg ik huizen aangeboden die nog niet online staan. Steeds meer Italiaanse makelaars willen hun tijd niet verspillen aan nuttelozen bezichtigingen. Als ze weten dat ik serieus ben, is een bezichtiging zo ingepland. Ook hier speelt gunnen een steeds grote rol. Jouw verhaal goed verwoorden helpt. Bovendien ben ik flexibel. Ik beantwoord appjes direct wanneer het mij uitkomt. Of dat nu op zondagmiddag is of dinsdagavond laat. Omlijnde werktijden heb ik niet, maar heb ook andere bezigheden waardoor ik soms niet bereikbaar ben.

Hulp bij huizenjacht

Wat kun je van mij verwachten?

Heb je een droomhuis of kanshebbers online gevonden? Ik screen de huizen en samen beslissen we daarna of de bezichtiging zinvol is. Bezichtigingen plan ik zo snel in als mogelijk. Ik ben daarbij afhankelijk van de makelaars en pandeigenaars. Wanneer ik ga voor-kijken nemen we na de bezichtiging telefonisch mijn waarnemingen door. Ook geef ik verslag van het gesprek met de makelaar en/of eigenaar. Verder ontvang je al het beeldmateriaal per app. Daarna beslis je of je het huis zelf wil komen bekijken. Dat kan alleen of samen met mij. Ook kan ik een overnachtingsplek voor je boeken. Wanneer ik je vergezel tijdens een bezichtiging nemen we nadien onze bevindingen door. Wat wordt de volgende stap?

Courtage

De Italiaanse makelaar is een bemiddelaar tussen koper en verkoper. Dit is anders dan in Nederland. Hij of zij behartigt de belangen van beide partijen. Zodra je contact opgenomen hebt met een makelaar ben je zijn of haar klant. Dat blijft hetzelfde als ik dat voor jou doe. Voor de bezichtiging doe ik navraag na het percentage courtage dat de makelaar vraagt voor de dienstverlening. In de regel is dat 3% maar kan ook hoger zijn. Soms is het onderhandelbaar. Deze onderhandeling neem ik op me. Ik ben dus geen makelaar, maar een extra service bij het aankoopproces om de aankoop te makkelijker, soepeler en sneller te laten verlopen.

Hulp bij huizenjacht

Surprise house

Omdat ik contact heb met meerdere buurtbewoners en makelaars in de regio, krijg ik soms huizen aangeboden die nog niet op de huizenwebsites staan of in de stille verkoop staan. Dit zijn zogenaamde surprise houses. In veel gevallen zijn er dus slechts een paar foto’s, een beperkte omschrijving en alleen een plattegrond als ik benaderd word. Denk ik dat het huis aan jouw zoekcriteria voldoet, dan ontvang je van mij een bericht met de informatie die dan voorhanden is. Je beslist op dat moment of het interessant genoeg is om door mij te bezichtigen of om extra informatie op te vragen. Soms kan ik dit aanbod exclusief (vaak stille verkoop) vasthouden. In dat geval betaal je een extra fee om als eerste dit surprise huis te kunnen bemachtigen. Je bent dan verzekerd dat er geen andere kapers op de kust zijn.

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?