Vastgoed in Piemonte

Wat kom je doen? Eh…..jouw huis kijken?

“Kleurrijk. Zoals de Italianen zijn. ”

Vastgoed in Piemonte

Op zoek naar vastgoed in Piemonte. De eerste dag van de huizenjacht in Piemonte zit erop. Gelukkig ging het vanmorgen gelijk verkeerd. Een norse vrouw opent de voordeur: bisogno? Heb je iets nodig? Vrij vertaald: Wat kom je doen? Enigszins bedremmeld: eh….jouw huis kijken? Kortom: verkeerde dag en tijd. In allerijl wordt de makelaar opgetrommeld. Zij was er in 10 minuten. Ondertussen hebben we de omgeving bekeken. Mooi!

Kakofonie aan kleuren

Een Oekranische vlag wapperde aan de gevel, de nationaliteit van de bewoners. De bruine kleur van het huis spreekt niet, aan, maar vooruit. Dat is overschilderbaar. Een kakofonie aan kleuren komt ons tegemoet zodra we het huis binnentreden. Blauw, glitters, groen, geel: het hele schilderspalet. Het huis is groot maar heeft een berg Tender Love & Care nodig. Bovendien is de indeling wat onhandig. Kortom, een gemiddeld vastgoed in Piemonte. We laten het even bezinken. Toe aan koffie!

Bakkie doen

Toevallig wonen Maurice en Jolanda om de hoek. Dus even een bakkie gedaan bij Sotto La Vigna. Nederlandse gezelligheid. Direct door naar de lunch, want er staat nog een bezichtiging op de planning om vastgoed in Piemonte te vinden. Een idyllisch plekje in Costigliole d’Asti gevonden. Een authentiek knalgeel familiehuis waar pappa het brood snijdt en mamma serveert. Caffè Roma was dicht, elk nadeel heeft zo zijn voordeel. Dan kom je weer bij andere leuke restaurants terecht.

Witte huis

Onderweg naar het volgende huis maken we een tussenstop bij ons geliefde witte huis. De eigenaresse is niet thuis. Dus later deze week gaan we een glas wijn drinken. We lopen een rondje om het huis. Wat een fenomenaal uitzicht. Zucht. En het is stil. Geen blaffende honden. Inmiddels slaat de jonge hond (en dus ook de andere twee) alleen aan als hij ons ziet. Prima. Stukje groen tegen het hek en dan is dat opgelost.

Vastgoed in Piemonte

Het volgende huis, een lichtroze beauty, ligt naast een kasteel. Bijzondere locatie. Een zonovergoten huis met veel licht en ruime kamers. Helaas is de tuin een schuinaflopende helling met een oerwoud aan bos. Verre van ideaal. Eén om in gedachten te houden, als we echt geen alternatief kunnen vinden.

Vanavond eten we bij L’eremo Della Gasprina La Morra. Een tip van onze Nederlandse makelaar. Eten wat de pot schaft: 5 gangen. Ik heb er zin in!

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?