Bezienswaardigheden Lago Maggiore

Loading Als favoriet toevoegen

Genoeg te doen!

“Wat ga jij doen als je bij Lago Maggiore bent?”

Bezienswaardigheden Lago Maggiore

Lekker luieren aan Lago Maggiore op een zonnebedje. Maar na een paar dagen ben je wellicht toe aan wat meer actie. Daarom leuke bezienswaardigheden bij het meer op een rijtje.

Wat zijn mooie bezienswaardigheden Lago Maggiore? Voor mij is één van de leukste uitjes eilandhoppen naar de Borromeïsche eilanden in Piemonte Italië.  

Eilandhoppen naar de Borromëische eilanden

Isole Borromee liggen op het Lago Maggiore en bestaat uit drie eilanden. Met de watertaxi kun je van eiland naar eiland hoppen. Isole la Madre en Isola la Bella hebben bijvoorbeeld allebei botanische tuinen met als pronkstuk een paleis. Toegang voor beide eilanden is € 28,00 exclusief watertaxi. Je kunt een combinatietickets met Rocca di Angera en het Pallavicino-park kopen.

Lago Maggiore Express

Met de Lago Maggiore Express reis je met de trein en de boot vanaf Ticino in Zwitserland naar het zuidelijkste punt van van het meer in Italië. Je stapt vervolgens over van de trein op een boemeltreintje en daarna op de boot. Je kunt alle leuke badplaatsen aan de linkerzijde en rechterzijde van Lago Maggiore bezoeken. De boot vaart verder om de Borromeïsche eilanden, de Cannero-kastelen en Brussagio-eilanden heen. Deze rondreis duurt ongeveer 4,5 uur zonder dat je uitstapt. Wil je een aantal kustplaatsjes bezoeken, neem dan een kaartje voor 2 dagen. Dan heb je namelijk alle tijd om ook nog lekker te lunchen of een terrasje te pakken. Een kaartje kost circa € 45,00 voor 2 dagen volwassenen. Het is één van de leukste bezienswaardigheden Lago Maggiore.  

Openluchtmuseum Verbania

De hoofdstad van de provincie Verbania-Cusio-Ossala is Verbania. Deze middeleeuwse stad staat boordevol kunstwerken, historische villa’s, barokke kerken en botanische tuinen. De gezellige jachthaven en het centrum zijn bovendien heerlijke plekken om te zijn. Verbania is concluderend een soort openluchtmuseum waar je je ogen uitkijkt.

Loading Als favoriet toevoegen

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Poppen- en speelgoedmuseum Rocca di Angera

De familie Borromeo bezit nog veel meer pracht en praal. Waaronder het kasteel Rocca di Angera. Het eeuwenoude kasteel ligt boven op een kalkstenen rots en toornt boven Lago Maggiore uit. Het bestaat uit vijf verschillende gebouwen: Torre Castellana, Ala Scaligere, Ala Vinscontea, Torre di Giovanni Visconti en de vleugel van Borromeo. In de historische kamers met het Paleis van Justitie zijn schitterende 14e eeuwse fresco’s te zien. Sinds 1988 selt prinses Bona Borreomeo Arese haar zeldzame poppen- en speelgoedcollectie tentoon in de vleugel. Tot slot is de rozen- en kruidentuin met hazelnoten, cipressen en steeneiken een genot om in te wandelen. Rocca di Angera is geopend van 18 maart tot 1 november. In het hoogseizoen dagelijks. Toegang € 13,00. Combinatietickets met Isole Borromee mogelijk.

Isole di Brissagio

Eigenlijk horen ze niet bij Piemonte of zelfs Italië. Maar vooruit. Ik ga ze toch noemen. De Brissagio Eilanden. Deze eilanden waren in het bezit van Baron Richard en Barones Antoinette Fleming St. Léger. Zij toverden de eilanden met klooster om tot subtropisch plantenparadijs. Toen Max Emden de eilanden in 1928 kocht liet hij het klooster op Isola Grande vervangen door een vorstelijk palazzo. Vanaf 1950 is heeft het kanton van Ticino Zwitserland de botanische tuin met paleis vervolgens overgenomen van de erfgenamen. De tuinen zijn te bezichtigen van april tot en met november. Een tour van 45 minuten met een gids is inbegrepen bij de toegangsprijs van € 10,00. Voor kinderen is er een speciale speurtocht naar verloren bloemen. De toegang voor hun is tot slot tot 16 jaar gratis. Je komt er met de boot vanaf onder andere Ascona, Porto Ronco en Brissago.

Indruk van Bezienswaardigheden Lago Maggiore

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?