Bezienswaardigheden Lago Maggiore

Loading Als favoriet toevoegen

Genoeg te doen!

“Wat ga jij doen als je bij Lago Maggiore bent?”

Bezienswaardigheden Lago Maggiore

Lekker luieren aan Lago Maggiore op een zonnebedje. Maar na een paar dagen ben je wellicht toe aan wat meer actie. Daarom leuke bezienswaardigheden bij het meer op een rijtje.

Wat zijn mooie bezienswaardigheden Lago Maggiore? Voor mij is één van de leukste uitjes eilandhoppen naar de Borromeïsche eilanden in Piemonte Italië.  

Eilandhoppen naar de Borromëische eilanden

Isole Borromee liggen op het Lago Maggiore en bestaat uit drie eilanden. Met de watertaxi kun je van eiland naar eiland hoppen. Isole la Madre en Isola la Bella hebben bijvoorbeeld allebei botanische tuinen met als pronkstuk een paleis. Toegang voor beide eilanden is € 28,00 exclusief watertaxi. Je kunt een combinatietickets met Rocca di Angera en het Pallavicino-park kopen.

Lago Maggiore Express

Met de Lago Maggiore Express reis je met de trein en de boot vanaf Ticino in Zwitserland naar het zuidelijkste punt van van het meer in Italië. Je stapt vervolgens over van de trein op een boemeltreintje en daarna op de boot. Je kunt alle leuke badplaatsen aan de linkerzijde en rechterzijde van Lago Maggiore bezoeken. De boot vaart verder om de Borromeïsche eilanden, de Cannero-kastelen en Brussagio-eilanden heen. Deze rondreis duurt ongeveer 4,5 uur zonder dat je uitstapt. Wil je een aantal kustplaatsjes bezoeken, neem dan een kaartje voor 2 dagen. Dan heb je namelijk alle tijd om ook nog lekker te lunchen of een terrasje te pakken. Een kaartje kost circa € 45,00 voor 2 dagen volwassenen. Het is één van de leukste bezienswaardigheden Lago Maggiore.  

Openluchtmuseum Verbania

De hoofdstad van de provincie Verbania-Cusio-Ossala is Verbania. Deze middeleeuwse stad staat boordevol kunstwerken, historische villa’s, barokke kerken en botanische tuinen. De gezellige jachthaven en het centrum zijn bovendien heerlijke plekken om te zijn. Verbania is concluderend een soort openluchtmuseum waar je je ogen uitkijkt.

Loading Als favoriet toevoegen

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Poppen- en speelgoedmuseum Rocca di Angera

De familie Borromeo bezit nog veel meer pracht en praal. Waaronder het kasteel Rocca di Angera. Het eeuwenoude kasteel ligt boven op een kalkstenen rots en toornt boven Lago Maggiore uit. Het bestaat uit vijf verschillende gebouwen: Torre Castellana, Ala Scaligere, Ala Vinscontea, Torre di Giovanni Visconti en de vleugel van Borromeo. In de historische kamers met het Paleis van Justitie zijn schitterende 14e eeuwse fresco’s te zien. Sinds 1988 selt prinses Bona Borreomeo Arese haar zeldzame poppen- en speelgoedcollectie tentoon in de vleugel. Tot slot is de rozen- en kruidentuin met hazelnoten, cipressen en steeneiken een genot om in te wandelen. Rocca di Angera is geopend van 18 maart tot 1 november. In het hoogseizoen dagelijks. Toegang € 13,00. Combinatietickets met Isole Borromee mogelijk.

Isole di Brissagio

Eigenlijk horen ze niet bij Piemonte of zelfs Italië. Maar vooruit. Ik ga ze toch noemen. De Brissagio Eilanden. Deze eilanden waren in het bezit van Baron Richard en Barones Antoinette Fleming St. Léger. Zij toverden de eilanden met klooster om tot subtropisch plantenparadijs. Toen Max Emden de eilanden in 1928 kocht liet hij het klooster op Isola Grande vervangen door een vorstelijk palazzo. Vanaf 1950 is heeft het kanton van Ticino Zwitserland de botanische tuin met paleis vervolgens overgenomen van de erfgenamen. De tuinen zijn te bezichtigen van april tot en met november. Een tour van 45 minuten met een gids is inbegrepen bij de toegangsprijs van € 10,00. Voor kinderen is er een speciale speurtocht naar verloren bloemen. De toegang voor hun is tot slot tot 16 jaar gratis. Je komt er met de boot vanaf onder andere Ascona, Porto Ronco en Brissago.

Populaire accommodaties


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?