Country house in Piemonte

Knetterende motoren in een rustieke omgeving.

“Een lastige beslissing, maar wel de juiste. ”

Country house in Piemonte

Het perfecte country house in Piemonte bestaat niet, maar zoals altijd draait het om locatie, locatie, locatie. We zijn vandaag op onderzoek gegaan in de buurt van Benevello. De bezichtiging gisteren tijdens onze huizenjacht Piemonte heeft ons aangenaam verrast. We zijn op zoek naar een country house in Piemonte met B&B mogelijkheid. En dat heeft dit huis. Het country house in Piemonte ligt iets zuidelijker in de regio dan we eigenlijk willen. Geen wijngaarden, maar vooral nutellabomen….eh hazelnootbomen. Eigenlijk ligt het huis aan de verkeerde kant van de bult, want daar zijn wel de glooiende heuvels vol wijnranken. Het bijbehorende land is 1,6 hectare. Nu hebben we niet de ambitie om grootgrondbezitters te worden, maar wellicht wil de buurman het land kopen.

Country house in Piemonte

Het dorpje Benevello is zo zo, maar aan de andere kant van de berg ligt een schattig dorp Rovello. Daar heerlijk geluncht in een authentiek tentje. Cucina casalinga: lunch van de huisvrouw. Kortom, geheel passend bij onze dagbesteding. De ligging van Benevello op 12 km van Alba en een vergelijkbare afstand van Neive is perfect. Onze Italiaanse vriendin had ons vooraf wel gewaarschuwd: let op, het is motorrijdersgebied. En inderdaad vandaag vlogen de motorrijders rond onze auto heen. Uit het bos stoven twee knetterende cross motoren. Hoe zal dit zijn in de zomer? Volgens de eigenaar valt het mee: de zondag is vooral motorrijdersdag. Nog maar even met Sonia gebeld.

Knetterende motoren

Ze wad duidelijk: In de zomer is het een caravaan van scheurende motoren op weg naar de zee (nog geen 1,5 uur rijden) en terug naar Alba. Zij vermijden dit gebied tijdens het hoogseizoen, het is met de auto geen doorkomen aan. Die herrie gunnen we onszelf niet maar zeker de gasten niet. Je komt tenslotte voor je rust. Je woont niet voor niets aan de country side. Met enigszins pijn in het hart de tweede bezichtiging voor dit country house in Piemonte afgezegd. Voor nu stopt de huizenroute voor deze reis. We beginnen weer van vooraf.

Genieten

Rest ons één ding. Genieten van de zon in Neive. Op naar onze favoriete enetoca: Al nido della Cinciallegra. Uiteraard onze bevindingen gedeeld met Michaela. Haar legendarische woorden spreken voor zich: Benevello is leuk in de winter, niet in de zomer. De juiste beslissing dus. Ze wist nog wel een B&B te koop: één bij Castagnole delle Lanze. Alleen de ligging, bij de grote brug en industrie. Ah, dat komt ons bekend voor. Daar zijn we gisteren geweest. Waarop ze zei: “Tja, het staat al 20 jaar te koop.” Wij begrijpen waarom. Het is een mooi huis, maar geen idyllische vakantieplek.

Ach, uiteindelijk vinden we onze juiste stek. We weten wat we willen, dat maakt de zoektocht wat lastiger. Je moet wat vaker naar Piemonte. Er zijn ergere dingen in het leven. 😉

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?