Vakantiehuis met zwembad

Het ultieme Piemontegevoel bestaat uit meer dan een vakantiehuis met zwembad.

“Op zoek naar het ultieme vakantiehuis met zwembad”

Vakantiehuis met zwembad

Vakantiehuis met zwembad. Voor menig vakantieganger is dit de belangrijkste zoekterm als een vakantie geboekt gaat worden. Dus ja, als je emigreert naar Italië met als doel een aantal vakantieappartementen exploiteren dan is een zwembad een vereiste. Desalniettemin is ons wensenlijstje een stuk groter. Want voor het ultieme Piemontegevoel is er meer nodig. Daarbij heb ik het volgende beeld: hangend in een luie stoel met een heerlijk glas Barbera een beetje turen naar de wijnranken.

Glooiende heuvels

Om die reden moet het een huis zijn met uitzicht op de glooiende heuvels met wijngaarden. Daar worden wij zelf immers ook blij van trouwens. Daarmee kom ik op de volgende voorwaarden: de grootte. Dat betekent een huis voor onszelf met twee tot drie vakantieappartementen waarbij iedereen voldoende privacy heeft. Staat er nog meer op ons eisenlijstje? Zeker! Een wijds uitzicht is prachtig, maar je wil niet in een niemandsland vereenzamen. Dus het vakantiehuis met zwembad komt dichtbij een dorpje te liggen. Restaurants, barretje en bakker op steenworpafstand concluderend.

UNESCO-gebied

Nu is Piemonte nogal groot. De wijnranken met glooiende heuvels vind je in de Langhe, Roero en Monferrato.  Kortom, het UNESCO-gebied. Al bestrijkt dit een behoorlijk oppervlakte met desondanks een wisselend landschap. Zo is de natuur rondom Acqui Terme wat woester: met bos, landbouw en wijnvelden. In het vierkantje Bra – Asti – Nizza Monferrato – Monchiero zijn we daarom concreet gezegd op huizenjacht in Italië. Waarbij we per huis op Google Streetview inzoomen om te zien hoe de omgeving eruit ziet. Bob Ross zei ooit: “There’s nothing wrong having a tree as a friend.” Een paar van deze vrienden graag, maar genoeg uitzicht overlatend graag.

Vakantiehuis met zwembad

Samenvattend: een aardige speld in de hooiberg. Alle vakjes een vinkje is een uitdaging. En dan moet je weten dat een bestaand vakantiehuis met zwembad schaars is. Daarom laten we ons niet leiden door een ontbrekend zwembad of een badkamer die verbouwd moet worden. Sterker nog, of door een vakantieappartement dat in een hooischuur gerealiseerd moet worden. Gelukkig hebben we in het verleden al heel wat verbouwingservaring opgedaan, dus daarvoor schromen we niet. Vier huizen staan er nu op het vizier. Begin februari staan de bezichtigingen gepland. Hopelijk zit hét vakantiehuis met zwembad ertussen. En voor de oplettende lezer….die luie stoel met glas Barbera komt er ook. Al is die het eenvoudigst realiseerbaar.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?