Vakantiewoning Piemonte

Opnieuw starten met een nieuwe strategie.

“Uiteindelijk gaan we ons huis vinden”

Vakantiewoning Piemonte

Na de veelbewogen huizenkijkmarathon voor een vakantiewoning in Piemonte, zijn we eerst maar weer even aan het werk gegaan. Moet soms ook gebeuren tenslotte. Vanwege onze komende emigratie naar Italië heb ik mijn communicatiebureau deels afgebouwd. Dat geeft mij tijd om me vol te storten op de huizenzoekerij en alles wat bij de emigratie komt kijken. Daarnaast schept het ruimte om Mijn Italiaanse tante op te bouwen. Afgelopen week heb ik een zakelijke groepsreis georganiseerd voor 18 man naar Piemonte. Gaaf hotel in Cherasco geregeld, leuke restaurants geboekt en een dorpswandeling gepland in Neive. Uiteraard hebben de deelnemers een wijnproeverij gehad en ze hebben een scootertocht door de heuvels gemaakt. Samenvattend, drie dagen om het echte Piemontese leven te ontdekken. Ondertussen ook nog een krant voor één van mijn opdrachtgevers gerealiseerd. Die valt binnenkort bij de ondernemers in Arnhem op de deurmat. Hopsakee.

Vakantiewoning in Piemonte

Vandaag mijn handen vrij om de online zoektocht naar een vakantiewoning in Piemonte te vervolgen. Lastig, want een groot deel van het huizenaanbod ken ik inmiddels. De aanwas is beperkt. Bovendien weten we wat we willen, daardoor valt veel af. Daarom wordt het out of the box denken. Business model aanpassen? NEE! Zoekgebied uitbreiden? NEE! Een huis met uitzicht op de wijnranken in de cirkel Alba – Monferato d’Alba en Asti is voor ons heilig. Wat als we nu twee kleinere huizen nemen in plaats van één grote? Dat biedt perspectief! Eén vakantiewoning met appartementen of B&B-kamers voor gasten en een huis voor onszelf om in te wonen.  Bijkomend voordeel: meer privacy voor de gasten en onszelf. We gaan dus over op een tweesporenbeleid: twee kleine huizen of één grote.

Stille verkoop

Verder gooien we wat lijntjes uit voor stille verkoopobjecten. Kortom, we kunnen weer verder met onze zoektocht naar een vakanteiwoning Piemonte. Natuurlijk neem ik jullie weer mee in de Italiaanse online huizenwereld op social media. Leuk trouwens dat iedereen zo enthousiast meeleeft. 🙂. Vandaag stuitte ik op dit grappig exemplaar. Drie foto’s van het fantastische landschap en dan….tja….twee vage zoekplaatjes. Ik gok het linkerhuis. Achter de boom. Of toch het rechter? Blijft hilarisch.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?