Vier leukste restaurants van Asti

Waar gaan we eten in Asti? Hier dus!

“Gegarandeerd genieten!”

Vier leukste restaurants van Asti

De vier leukste restaurants van Asti. Dat is een lastige keuze, want in deze middeleeuwse stad zijn een aantal toprestaurants. Alba heeft de naam als gastronomische stad. Dat heeft alles met marketing te maken. Daar zijn de Astigianen gewoonweg niet zo goed in. Daarom mijn favoriete hotspots op een rij. Van dit moment dan hè? Want er valt nog veel te ontdekken op culinair gebied.

In willekeurige volgorde:

Vollì Restaurant

Verscholen tussen de huizen in de middeleeuwse slenterstraatjes vind je onder de boog Vollì Restaurant Deze boog is de toegang tot een 13e-14e eeuwse kelder die stylish ingericht is. Je stapt daardoor even uit de dagelijkse sleur om te genieten van verfijnde gerechten. Bij Vollì zijn ze trots op hun Piemontese producten, maar blijven bescheiden in hun zijn.

Osteria Il Podestà

Wie behoort nog meer tot de vier leukste restaurants van Asti? In de catacomben van Asti in een eeuwenoude wijnkelder geniet je pure gerechten. Keer op keer heb ik bij Osteria Il Podestà fantastisch gegeten. Mooie gerechten met verrassende smaken. De porties groot genoeg zodat je meerdere gangen kunt eten. Proeven, proeven, proeven dus. Heerlijke wijnen. En de bediening is meer dan vriendelijk. Bij warm weer heb je het culinair onderonsje op het terras.

Osteria del Diavolo

Duivelse lekkere gerechten, al dankt Osteria del Diavolo in Asti haar naam aan de wielervereniging die huishoudt in de naastgelegen kerk. Het keukenteam heeft het temparement van ‘De Rode Duivel’: een van de pioniers van Italiaanse wielrennen Astigiaan Giovanni Geri. Je eet typisch Piemontees. Tikkie robuuste gerechten, maar met een verfijnde smaak. Uiteraard staan er mooie wijnen op de kaart. Kortom, tafel reserveren.

Le teste di Rapa

Le teste di Rapa heeft een verrassende kaart: van olifantenoren oftewel schnitzel tot Japans getinte gerechten. Alle gerechten hebben een Italiaans sausje en dat maakt het bijzonder. De wijnen zijn meer dan vriendelijk geprijsd. Dan denk je niet na om een Barbaresco open te laten trekken. De entourage in het fris-witte restaurant is hip en frivool. Een terras hebben ze niet, maar laat je daardoor niet weerhouden als je in de zomer in Asti bent.

Reserveer!

Wil je lunchen of dineren bij één van deze vier leukste restaurants van Asti? Reserveer tijdig een tafel. Als je op de bonnefooi aan wilt schuiven, grote kans dat er geen plek meer is.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?