Eremo della Gasprina

Loading Als favoriet toevoegen

Smullen van 5 gangen

“Net even anders maar echt Piemontees”
La Morra

Eremo della Gasprina

Stoutmoedig genieten

Voor wie wel eens in La Morra is geweest: als je vanuit Santa Maria naar boven naar La Morra rijdt, zie je twee gele huizen tegen de berg op liggen. Eén daarvan is Eremo della Gasprina. Een panoramisch restaurant waar je ook kunt blijven logeren in één van de kamers. Wil je iets bijzonders? Breng dan een nachtje door in hun StarsBOX. Je hebt vanuit hier een geweldig uitzicht op de vallei en Castello di Crinzane Cavour. Eremo della Gasprina is kunstzinnig en supereigenwijs. De stoute wijnschilderijen aan de wand zorgen voor een big smile. En voor de oplettende kijker: de arty farty bril van de gastvrouw is heerlijk over de top. Het ene brillenglas is een cirkel, de andere een driehoek. Dan moet je lef hebben.

Eremo della Gasprina

Lef heeft het restaurant ook door maar één menu te serveren. Kortom, eten wat de pot schaft. Overigens totaal geen straf, alle gerechten zijn smaakmakers. Van tevoren geef je eventuele allergieën door, waar keurig rekening mee gehouden wordt. Als je niet weet, wat er op tafel komt, hoe bestel je dan de wijn? Je krijgt drie opties: je kiest zelf, zij kiezen of je gaat mee naar de kelder. Natuurlijk hebben wij het laatste gedaan. De aardige dame begeleidde ons naar het wijndomein. Wij hebben onze smaakvoorkeur gedeeld en een budget ingefluisterd. Ze had een briljant mooie wijn, wel ietsje duurder. Wie laat zich dan niet verleiden? De keuze was trouwens in de roos!

Naar website

Afwisselend

Als je nu denkt, dat alle gasten van het restaurant hetzelfde voorgeschoteld krijgen? Niets is minder waar. De koks blijven daardoor geïnspireerd. Onze nagerechten waren zelfs niet identiek. De pauzes tussen de gerechten waren perfect. Zodoende konden we optimaal genieten van de wijn, de omgeving en elkaar. De opbouw van het menu is in balans. Samengevat, een heerlijke avond waar Piemonte zo bekend om is. Slow living, warmhartig en gastvrij. Wij komen zeker terug.

 

Borgata Cappallotti 2, Santa Maria 12064 La Morra

Indruk van Eremo della Gasprina

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?