Eremo della Gasprina

Loading Als favoriet toevoegen

Smullen van 5 gangen

“Net even anders maar echt Piemontees”
La Morra

Eremo della Gasprina

Stoutmoedig genieten

Voor wie wel eens in La Morra is geweest: als je vanuit Santa Maria naar boven naar La Morra rijdt, zie je twee gele huizen tegen de berg op liggen. Eén daarvan is Eremo della Gasprina. Een panoramisch restaurant waar je ook kunt blijven logeren in één van de kamers. Wil je iets bijzonders? Breng dan een nachtje door in hun StarsBOX. Je hebt vanuit hier een geweldig uitzicht op de vallei en Castello di Crinzane Cavour. Eremo della Gasprina is kunstzinnig en supereigenwijs. De stoute wijnschilderijen aan de wand zorgen voor een big smile. En voor de oplettende kijker: de arty farty bril van de gastvrouw is heerlijk over de top. Het ene brillenglas is een cirkel, de andere een driehoek. Dan moet je lef hebben.

Eremo della Gasprina

Lef heeft het restaurant ook door maar één menu te serveren. Kortom, eten wat de pot schaft. Overigens totaal geen straf, alle gerechten zijn smaakmakers. Van tevoren geef je eventuele allergieën door, waar keurig rekening mee gehouden wordt. Als je niet weet, wat er op tafel komt, hoe bestel je dan de wijn? Je krijgt drie opties: je kiest zelf, zij kiezen of je gaat mee naar de kelder. Natuurlijk hebben wij het laatste gedaan. De aardige dame begeleidde ons naar het wijndomein. Wij hebben onze smaakvoorkeur gedeeld en een budget ingefluisterd. Ze had een briljant mooie wijn, wel ietsje duurder. Wie laat zich dan niet verleiden? De keuze was trouwens in de roos!

Naar website

Afwisselend

Als je nu denkt, dat alle gasten van het restaurant hetzelfde voorgeschoteld krijgen? Niets is minder waar. De koks blijven daardoor geïnspireerd. Onze nagerechten waren zelfs niet identiek. De pauzes tussen de gerechten waren perfect. Zodoende konden we optimaal genieten van de wijn, de omgeving en elkaar. De opbouw van het menu is in balans. Samengevat, een heerlijke avond waar Piemonte zo bekend om is. Slow living, warmhartig en gastvrij. Wij komen zeker terug.

 

Borgata Cappallotti 2, Santa Maria 12064 La Morra

Populaire accommodaties


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?