L’Aromatorio

Loading Als favoriet toevoegen

Eten en mensen kijken. Topcombinatie.

“Wijn en eten met een uitzicht. ”
Neive

L'Aramatorio

Midden in het mooie Neive.

L’Aromatorio is het meest opvallande restaurant van Neive vanwege de magnifieke groene gevel. Althans in het voorjaar en zomer. In de andere seizoenen zien de takken zonder bladeren aan de buitengevel er wat vreemd uit. Het hart van L’Aromatorio is de wijnwinkel. Daardoor ben je in de eerste plaats gegarandeerd van de beste wijnen bij je lunch of diner. In alle prijsklassen liggen er flessen op het schap overigens. De osteria binnen bestaat uit verschillende ruimtes. Tijdens frisse dagen zit je heerlijk in de serre en als het warm is, is de beste plek op het terras. Front row: want je hebt uitzicht op de glooiende heuvels met wijnranken. Daarnaast kun je vanaf hier beregoed mensen kijken. Wat is er leuker? Je hoeft trouwens niet bang te zijn voor hordes toeristen in het hoogseizoen, maar reserveren op zo’n fijn terras is aan te bevelen. Want ook de plaatselijke bevolking schuift hier graag aan.

Naar website

Mooie kaart

Wat vind je op de kaart van L’Aromatorio? Typisch Piemontese gerechten zoals Vitello Tonnato, Brasato al Barolo (gestoord Fassano rund) en Coniglio (konijn). Maar ook mooie vegetarische gerechten. De gerechten zijn smaakvol en puur. Bij binnenkomst krijg je een amuse van het huis. Wij zijn gestart met de selectie van voorgerechten omdat we op deze manier daarvan alles hebben kunnen proeven. Vervolgens hebben we met z’n drieën twee pasta’s gedeeld en ieder een hoofdgerecht genomen. Voor de lunch welteverstaan. De bediening is vriendelijk en spreekt Engels. Handig als je niet thuis bent in het Italiaans. Bij de koffie kregen we van die verrukkelijke merengue met hazelnoot. De grappa hebben we voor deze keer overgeslagen, maar die was vast ook heerlijk geweest. Tot slot kun je overnachten bij deze osteria.

Piazza Negro 4, 12052 Neive

Indruk van L’Aromatorio

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?