Wijnreis

Ruiken, walsen en slurpen in Piëmonte.

“Wijn is een conversation piece. Uren praten over gegist druivensap, wonderlijk maar hoogst vermakelijk. ”

Wijnreis

Mijn Italiaanse tante heeft voor jou een gedenkwaardige wijnreis samengesteld. Een wijntrip waar natuurlijk wijn en beleving van de Piëmonte centraal staan.

Met een wijnreis naar Piëmonte schiet je in de roos. Piemonte is namelijk hét wijngebied van Italië. De beste en lekkerste wijn wordt in deze streek geproduceerd. De wijnboeren zijn trots op hun product. Ze leiden je daarom met plezier rond in hun vaak eeuwenoude wijnkelders. Of door hun wijngaard.

Wijngebied

Het wijngebied van de Piemonte bestaat uit de Langhe, Roero en Monferrato. Wijnproeven kun je op vele manieren. Door middel van een bezoek aan een wijnproducent. Of door een uitgebreide tasting bij een enoteca. Het voordeel hiervan is dat je wijnen van verschillende wijnhuizen kunt proberen. Tot slot schenken de vele restaurants en wijnbars natuurlijk de beste wijnen.

Wijnreis plannen

Mijn Italiaanse tante is voornemens in de toekomst wijnreizen te organiseren. Op dit moment doe ik een voorzet voor een wijnreis die je zelf kunt regelen. Natuurlijk ben ik heel benieuwd naar je ervaringen. Laat je me dat weten?

Wijnreis

Wil je nog meer suggesties voor een wijnreis naar Piëmonte? Neem gerust contact op. Laat je me weten hoe je reis is geweest?

“Glooiende heuvels, heerlijk weer, zalig eten en topwijnen. ”

Tante Xandra
Vakantie uitstippelen?

Dag 1 Neive

Aankomst in het romantische Neive. Koffers neerzetten bij Al Palazzo Rosso en daarna het dorp verkennen. Schuif aan de proeftafel van Al Nido della Cinciallegra of een andere enoteca in het middeleeuwse stadje. Reserveer een tafel voor het diner bij Donna Selvatica. De ober adviseert je met plezier over een mooie fles bij je avondeten.

Reserveer Al Palazzo Rosso

Dag 2 Alba / La Morra

Na een goed ontbijt kun je de ochtend Alba bezoeken. De stad van de truffels. Daarna rijd je voor de lunch bij Osteria More e Macine door naar wijndorp La Morra. La Morra is een heerlijk dorp om op je gemak rond te kijken. Boek voor de middag een wijntoer bij Podero Oddero. Dit historische wijnhuis ligt aan de voet van de berg in Frazione Santa Maria. Vervolgens geniet je van een lekker diner bij L’Osteria Vignaiolo. Bij het dessert krijg je een glas Moscato d’Asti van het huis.

Bekijk L’Osteria del Vignaiolo

Dag 3 Asti

Op tijd uit de veren voor een dagje Asti. Plan je deze reis op zondag, dan kun je schatzoeken op de antiekmarkt. Lunchen doe je bij Il Podestà in de middeleeuwenoude kelder. De middag kun je doorbrengen bij verschillende musea of al winkelend. ’s avonds rijd je terug via La Morra om een hele fijne stop te maken bij restaurant Bovio. Een toprestaurant met meer dan 1000 wijnen op de kaart.

Reserveer bij Bovio

Wijnreis

Wil je nog meer suggesties voor een wijnreis naar Piëmonte? Neem gerust contact op. Laat je me weten hoe je reis is geweest?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?