Italiaanse kledingmaten

Loading Als favoriet toevoegen

Italiaanse kledingmaten. Zo zit het.

Ontdek de omgeving
“Nee, je bent niet in eens gegroeid tot een megareus”

Italiaanse kledingmaten

Italiaanse kledingmaten zijn anders die van ons in Nederland. Italianen hebben een andere maattabel en daardoor lijkt het of je in eens een zwaargewicht bent. LIJKT. Met hoofdletters. Zo zit het.

Italiaanse kledingmaten: je zou er spontaan een complex van kunnen krijgen. Niet doen! Ook al lijkt het of je kilo’s in gewicht bent aangekomen. De kledingmaten in Italië verschillen nogal van de Nederlandse maatvoering. Onze maat 38 is daar bijvoorbeeld 44. Het heeft niks met je figuur te maken, zij hanteren gewoonweg een andere maattabel. Geen stress van krijgen dus.

Italiaanse kledingmaten

In Piemonte heb je de gaafste winkels. In Turijn, Asti, Acqui Terme maar ook in de kleinere dorpjes. Als je door de rekken struint, kijk dan ook naar de pasvorm van het kledingstuk. Naast de Italiaanse kledingmaat natuurlijk. De kleding is over het algemeen wat smaller gesneden. Als je een Italiaanse maat 36 uit het rek haalt, dan is in één oogopslag duidelijk, dat het niet onze maat 36 is. Een kaartje met ogenschijnlijk 3 tot 4 maten groter, doet iets met je. Dat begrijp ik. Je moet toch even over een drempel heen. Maar zet je daar heel snel overheen. De bouw van de Nederlander is gewoonweg anders. We zijn helaas geen petite fijngebouwde wezentjes. Hetgeen de Italiaanse vrouw wel is. Neem de maattabel met Italiaanse kledingmaten als uitgangspunt, het model is uiteindelijk doorslaggevend.

Shop Walhalla


Als je eenmaal de psychologische drempel overwonnen hebt en vervolgens de kledingmaten Italië voor lief neemt, beland je in een paradijs. De Italiaan heeft gevoel voor mode en stijl. Tas, schoenen en tuniek in dezelfde stijl? Je vindt het daar. De mode loopt daar eigenlijk één jaar voorop. Groot voordeel is verder, dat zij leuke, hippe zomerse mode hebben. Bij ons is het vaak zoeken naar een beetje aardige korte broek. Daar niet, keuze volop.

Informatie groepsreis

Ik wil samen met mijn gezelschap op reis naar Piemonte. We hebben al wat ideeën maar tante kan ons vast adviseren. Ik ben heel benieuwd wat er mogelijk is.

Kun je ons een voorstel doen?

Italiaanse kledingmaten

IT                      NL        Confectiemaat
38                    32                    XS
40                    34                    XS
42                    36                    S
44                    38                    S
46                    40                    M
48                    42                    M
50                    44                    L
52                    46                    XL

Uitverkoop

In Italië gelden wettelijke regels voor de uitverkoop. De zomeruitverkoop, Saldi!, begint normaal gesproken de eerste zaterdag op juli en duurt maximaal 60 dagen. De tweede week van januari start de winteruitverkoop. Wil je voordelig shoppen? Serravalle Designer Outlet bij Alessandria in Piemonte is de grootste outlet van Europa. Je kunt op koopjesjacht bij Parijse topdesigners maar ook in de winkels van voor ons minder bekende Italiaanse merken. Ook Outlet Mondovicino bij Mondoví is een aanrader: van meubels tot kleding. Koopjes te over. Kortom, scoren!

Reus

Misschien lijk je in de Italiaanse kledingmaten een reus, maar je kunt ook krimpen tot een dwerg. In heel Piemonte vind je de Panchine Giganti. Joekels van banken waarop je je even weer kind kunt voelen. Verwonderd de wereld inkijken en verbazen over de schoonheid van de natuur. Benieuwd wat deze regio van Italië nog meer te bieden heeft? Tante organiseert trouwens toffe groepsreizen naar Piemonte. Ook kun je de leukste experiences boeken.

 

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?