Vakantieappartement Piemonte

Op naar de keukenboer en badkamerwinkel…..

“We zijn een spons die alles opzuigt.”

Vakantieappartement Piemonte

Een enerverend dagje om onze Italiaanse droom te realiseren. Een woonhuis met mogelijkheid tot vakantieappartement in Piemonte. Het huis is gevonden. We kunnen er wonen en drie vakantieappartementen realiseren. Het ligt bovendien fantastisch in Costigliole d’Asti. Midden in het UNESCO-gebied.

Vakantieappartement Piemonte

Eén vakantieappartement Piemonte bevindt zich in het hoofdgebouw. De werkzaamheden daarvoor zijn te overzien. Een muur weghalen, badkamer en keuken vervangen en een gym maken. De grote schuur buiten worden twee appartementen. Dat is een uitdaging. De geometra is aan de slag om de kosten uit te rekenen. Om inzicht te krijgen in de overige kosten gaan we ons licht opsteken bij badkamerzaken en keukenwinkels. Het bezoek aan een keukenboer in Asti was kort. Helaas had ze geen tijd voor ons vanwege een Zoomsessie. De badkamerzaak in Alba was op Google geopend, ter plaatse niet. Tja. We zijn in Italië hè. Maar in de etalage te zien, hadden ze mooie spullekes. Koop lokaal geldt ook hier. Hè vervelend ‘moeten’ we binnenkort weer een trip naar Piemonte plannen. Want zo schiet onze oriëntatie niet op.

Mooie materialen

Om een uurtje te overbruggen rijden we naar het centrum van truffelstad Alba. Genieten van de zon. Daarna keukens bekeken. We zijn uitgebreid geholpen door de Italiaanse winkelmedewerkster die inmiddels het Nederlandse woord plank kent. Want Engels spreekt ze niet, en alle Italiaanse keukeninrichting woorden heb ik niet paraat. Hoe dan ook, dat gaat goed komen. Er is namelijk veel keuze met mooie materialen.

Country house van Nederlanders

Toen moesten we bijna haasten, want we waren eigenlijk te laat. Maar haast, daar doen we hier niet aan. Op bezoek bij Jolanda en Maurice. Wat een geweldige country house hebben zij in Montegrosso d’Asti. Sotto la Vigna suite hebben zij samen volledig verbouwd. Steen voor steen de boel opgebouwd tot het kleine paradijs dat het nu is. In deze streek in Piemonte is er een enclave van expats die elkaar helpen als het nodig is. Samen Koningsdag vieren (laat dat nou net mijn verjaardag zijn) en elkaar opzoeken voor een kop koffie of glas wijn. Fijn om te weten, dat je niet alleen bent in de middle of nowhere. Met een tas vol adviezen zijn we vertrokken. Immers waar wij nog aan het begin staan van een emigratie, hebben zij al een bak aan ervaring. Zulke buren kun je je alleen maar wensen.

Hoofd vol indrukken

De avond hebben we een goed glas Sardinese wijn gedronken. Piëmonte en Sardinië hadden dezelfde koning. De warme band dus de twee regio’s bestaat nog altijd. Daarom was dit vinologisch uitstapje volstrekt geoorloofd. We hebben verrukkelijk getafeld met onze geliefde wijnboer Enrico Orlando, vrouw en zoon. Vol indrukken in diepe slaap gevallen. Zou onze droom werkelijk worden?

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?