Osteria della Chiocciola

Loading Als favoriet toevoegen

Pure lokale gerechten

“Slow food zoals slow food bedoeld is”
Cuneo

Osteria della Chiocciola

Zo hoort een avond te zijn.

Osteria della Chiocciola. Probeer eerst maar eens de naam uit te spreken: tjie-ok-sjiola. Een ware tongbreker als je het Italiaans niet beheerst. Het betekent trouwens slak. En in een e-mailadres gebruiken ze het voor ons apenstaartje. Maar dat terzijde. Sonia van wijnhuis Ca’Richeta Enrico Orlando fluisterde ons deze toptent in Cueno in. Man man man, wat was dit supersuggestie. De benedenetage bestaat uit een fijne enoteca waar je de meest lekkere wijn kunt proeven. Vrolijke oudere heren met een glas wijn verwelkomde ons al bij de deur. We liepen met een grote glimlach langs de flessen wijn naar boven. Dit gaf de burger moed. Qua wijn zou dit helemaal goed komen.  

Enoteca e Osteria della Chiocciola

Je stapt een heus proeflokaal binnen. Eenvoudig bruin meubilair desondanks een warme ambiance. Flessen wijn staan in het gelid opgesteld op de kasten. Bij Osteria della Chiocciola eten voornamelijk locals. Althans toen wij er waren. Dat zegt genoeg. We startten met het uitzoeken van een mooie Barbera. De aardige bediening schotelde ons een aperitief voor. Oei…..een sterk blauwe kaas…..klein fliebertje proeven, want eerlijk gezegd zijn wij hiervan geen liefhebbers. De smaak was te heftig. We voelen ons bezwaard, maar opeten was geen optie. Het is één van de weinige zaken die ik gewoonweg niet lust. Tja. We kregen een gefrituurde courgette als alternatief. Ontzettend lekker!

Naar website

Zoooooo lekker

De keuken serveert lokale traditionele gerechten. Bijvoorbeeld Tartaar, Vitello tonnato, Tajarin al ragù maar ook kabeljauw en Brasato al Barolo. Tijdens een weekje Piemonte elke dag een dessert nemen, is weegschaaltechnisch niet bevorderlijk. Maar in dit geval hebben we ons laten verleiden tot mijn favoriete nagerecht: Semifreddo. Alsof een engeltje over mijn tong pieste. 😉 Het authentieke Piemontese diner hebben we in stijl afgesloten met een espresso en een grappa. Osteria della Chiocciola heeft een Bib Gourmand vermelding vanwege de kwaliteit en kookkunsten van de kok. Deze waardering is het absoluut waard.

Via Fossano 1, 12100 Cuneo (CN)

Indruk van Osteria della Chiocciola

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?