Osteria della Chiocciola

Loading Als favoriet toevoegen

Pure lokale gerechten

“Slow food zoals slow food bedoeld is”
Cuneo

Osteria della Chiocciola

Zo hoort een avond te zijn.

Osteria della Chiocciola. Probeer eerst maar eens de naam uit te spreken: tjie-ok-sjiola. Een ware tongbreker als je het Italiaans niet beheerst. Het betekent trouwens slak. En in een e-mailadres gebruiken ze het voor ons apenstaartje. Maar dat terzijde. Sonia van wijnhuis Ca’Richeta Enrico Orlando fluisterde ons deze toptent in Cueno in. Man man man, wat was dit supersuggestie. De benedenetage bestaat uit een fijne enoteca waar je de meest lekkere wijn kunt proeven. Vrolijke oudere heren met een glas wijn verwelkomde ons al bij de deur. We liepen met een grote glimlach langs de flessen wijn naar boven. Dit gaf de burger moed. Qua wijn zou dit helemaal goed komen.  

Enoteca e Osteria della Chiocciola

Je stapt een heus proeflokaal binnen. Eenvoudig bruin meubilair desondanks een warme ambiance. Flessen wijn staan in het gelid opgesteld op de kasten. Bij Osteria della Chiocciola eten voornamelijk locals. Althans toen wij er waren. Dat zegt genoeg. We startten met het uitzoeken van een mooie Barbera. De aardige bediening schotelde ons een aperitief voor. Oei…..een sterk blauwe kaas…..klein fliebertje proeven, want eerlijk gezegd zijn wij hiervan geen liefhebbers. De smaak was te heftig. We voelen ons bezwaard, maar opeten was geen optie. Het is één van de weinige zaken die ik gewoonweg niet lust. Tja. We kregen een gefrituurde courgette als alternatief. Ontzettend lekker!

Naar website

Zoooooo lekker

De keuken serveert lokale traditionele gerechten. Bijvoorbeeld Tartaar, Vitello tonnato, Tajarin al ragù maar ook kabeljauw en Brasato al Barolo. Tijdens een weekje Piemonte elke dag een dessert nemen, is weegschaaltechnisch niet bevorderlijk. Maar in dit geval hebben we ons laten verleiden tot mijn favoriete nagerecht: Semifreddo. Alsof een engeltje over mijn tong pieste. 😉 Het authentieke Piemontese diner hebben we in stijl afgesloten met een espresso en een grappa. Osteria della Chiocciola heeft een Bib Gourmand vermelding vanwege de kwaliteit en kookkunsten van de kok. Deze waardering is het absoluut waard.

Via Fossano 1, 12100 Cuneo (CN)

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?