B&B in Piemonte

Gewoon niet naar links kijken. Dan is er niets aan de hand.

“Het is niet wat het lijkt. ”

B&B in Piemonte

Na een enerverende dag op zoek naar een B&B in Piemonte heerlijk geslapen bij Sotto La Vigna. De ochtend gestart met een lekker ontbijt en goede gesprekken over het leven als B&B eigenaar. Zeer vermakelijk. Je beleeft heel wat. Er gebeuren soms wonderlijke dingen. Je ontmoet de leukste mensen. En het is vooral hard werken. Zeker als je eigenhandig je hele B&B in Piemonte gerestaureerd en opgeknapt hebt. Chapeau voor eigenaren Maurice en Yolanda. Ze hebben er een plaatje van gemaakt.

Zoektocht naar ons droomhuis

De zoektocht naar het droomhuis met B&B in Piemonte vervolgt in Costigliole d’Asti. Kwartiertje rijden via de slingerweggetjes langs de nog kale wijnvelden. Uiteraard was het huis onvindbaar. Daar was ik al achter voor vertrek. De makelaar gebeld. Gelukkig spreek ik genoeg Italiaans om ons te redden. Ons, want de wederhelft heeft een vlotte babbel maar spreekt vooralsnog slechts enkele woorden Italiaans. Afijn, het huis lag verstopt achter wat andere huizen en industrie. Wat? Industrie? Dat stond niet op de foto’s….het liefst draai je meteen om. Maar beleefd als we zijn, toch even naar binnen. Daar waar wij Nederlanders het huis keurig aan kant maken, denkt de gemiddelde Italiaan daar anders over. Je stapt echt iemands leven in. We struikelden over de honden en het speelgoed. De koffie hebben we afgeslagen. Eerst maar eens even bekomen van de schrik met een glas wijn en ragù al tajarin bij Caffè Roma.

B&B in Piemonte gevonden?

Tijd voor een analyse van de huizenjacht in Piemonte van de afgelopen dagen. Welk huis is geschikt voor onze B&B? Huis 2 in Benevello is werkelijk prachtig. Puzzelen wat wel en niet kan. Morgen hebben we alle tijd, dus meteen maar een tweede bezichtiging geregeld. Maar we hebben ook huis 5 in Castagnole delle Lanze nog. We hebben keurig doorgekregen dat er een oud spoorlijntje loopt waar één keer per jaar een historische trein rijdt. Hadden ze ons de rest ook maar verteld. Drukke weg, industrie en ook wat wijnranken. Eerlijk is eerlijk. De eigenaar een hand geschud maar direct verteld dat dit niet ons plaatje is. Waarschijnlijk ook niet van onze toekomstige gasten. Deze makelaar gaat nog even nadenken over alternatieven. Maar wellicht is dat niet meer nodig! We logeren nu bij Borgo Vecchio Locanda di Charme in Neive. Vanavond eten en een goed glas wijn bij Donna Selvatica. Genieten van het mooie Piemonte in één van onze favoriete restaurants.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?