Vakantie Piemonte

Gepland: vakantie Piemonte

“Tante gaat op ontdekkingstocht tijdens de vakantie in Piemonte”

Vakantie Piemonte

Vakantie Piemonte. Heb jij al plannen om deze zomer een vakantiehuis, agriturismo of hotel te boeken in deze wijnstreek van Italië? Mijn Italiaanse tante heeft verschillende reizen gepland staan voor het komende jaar. Daarbij bezoek ik nieuwe steden en dorpen, maar ook doe ik mijn favorieten aan. Speciaal ga ik weer op zoek naar mooie plekken, leuke dingen om te doen of bijzondere restaurantjes. Wat ga ik zoal bezoeken?

Acqui Terme

Vrienden van ons hebben begin 2021 een geweldige oude boerderij gekocht in de buurt van Acqui Terme. Ze zijn druk bezig om van Casa Dormiveglia een klein paradijs te maken. Natuurlijk gaan we hier een kijkje nemen. De B&B-kamers zijn in de maak, het zwembad wordt gegraven en de portico ingericht. Wellness stad Acqui Terme staat op de planning, evenals Novi Ligure.

Asti

We verblijven ook een aantal dagen in het centrum van Asti. Je hebt mooie winkels in Piemonte. Bij Kontessa en Tu Donna neus ik graag tussen de rekken. De Italiaanse kledingmaten zijn trouwens minder plezierig. Je groeit spontaan van een 38 naar 44. Ook op mijn verlanglijstje staan de Musea in Asti. Met een handige weekkaart bezoek je de musea voor een tientje. Tante dineert sowieso bij Osteria Il Podestà. Verder ga ik natuurlijk op zoek naar nieuwe restaurantjes.

Barolo

Barolo ligt in het hart van de Langhe. Dé wijnstreek van Piemonte. Vakantie Piemonte kan natuurlijk niet zonder wijnproeverijen. We gaan naar ons wijnvriend Enrico Orlando en Enoteca Al Nido della Cinciallegra. Verder gaan we op wijnontdekkingstocht bij andere wijnhuizen en enoteca’s. Tantedineert sowieso bij Donna Selvatica in Neive. Verder staat de plaats Cuneo op de planning. Misschien pakken we dan gelijk Fossano dan mee.

En verder

Later dit jaar reis ik af voor vakantie Piemonte naar Brusagio. Een kleine borgo met vakantiehuizen van Nederlanders. Ik wil dan ook mee op een truffeljacht. Truffels zijn het goud van Piemonte. Een delicatesse die doet watertanden. De regio staat verder bekend om zijn hazelnoten, wijnen en slow food. Een vakantie Piemonte draait om gastronomie. Wat een geluk dat ik als tante uit Piemonte het mag ervaren onder de noemer werkvakantie! Afijn, een deel is gepland, een deel laat ik aan de spontaniteit van de dag over. ‘Laissez faire’, zouden de Fransen zeggen. En daarvoor hoef je niet in Frankrijk te zijn.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?