Antico Borgo Monchiero

Loading Als favoriet toevoegen

Fraai klooster met luxe suites in UNESCO-gebied. Ook voor trouwerijen.

Adresgegevens
Località Mochiero Alto, 3 12060 Mochiero (CN)
Monchiero, CN

Waar word je blij van bij dit logeeradres?

  • Barstensvol historie
  • Elk grasprietje in het gelid
  • Smaakvolle luxe suites

Antico Borgo Monchiero

Een duik in het serene kloosterleven

Antico Borgo Monchiero is een rustiek achttiende-eeuws klooster op de top van de Monchiero Alto-heuvel. Het klooster ligt naast een parkje met een Panchine Giganti. Op deze reuzenbank heb je een geweldig uitzicht op de vallei met wijnranken. Leuk om foto’s te maken. Direct naast het klooster bevindt zich Santuario della Madonna del Rosario.

Oud klooster

Na een ferme klop op de antieke poort loop je de binnenplaats van het heiligdom binnen. Het klooster is met oog voor detail subliem gerestaureerd. De Langa-stenen geven een rustiek uiterlijk. Verder  heerst er orde en netheid. Rust vooral. Elk grassprietje is even lang gemaaid en side tables zijn in stijl gedecoreerd. De zitjes werken uitnodigend om een aperitief te drinken.

Antico Borgo Monchiero

We logeerden er in de herfst, in Piemonte het hoogseizoen vanwege de truffels, desondanks was  het stil. Van het zwembad met lekkere ligstoelen hebben we daarom geen gebruik gemaakt. Wij verbleven hier tijdens onze zoektocht naar een huis, dus mooi maar functioneel. Het huis met zicht op het klooster is het helaas niet geworden: te afgelegen en te vervallen. Onze kamer was een verrassing. Sober maar elegant ingericht. Zeer smaakvol met antieke meubels en lichte gordijnen. Het bed sliep heerlijk. Een ruime badkamer waar niets ontbrak. Kortom, perfect voor ons verblijfsdoel.

Faciliteiten bij Antico Borgo Monchiero
Restaurant
Ontbijt
Zwembad
Airco
Tuin

Nog geen familie van tante? Maak een gratis account aan.

Ben je van plan om naar Piemonte in Italië te gaan? Kom bij de familie en maak gratis een eigen account op mijnitaliaansetant.nl. Bewaar al je favoriete plekken. Zo heb jij altijd en overal je reisplanner bij de hand. Geen lastminute gezoek en gepuzzel meer maar goed voorbereid op pad.

Account maken
Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Zien

De grappige tuin van de buren

Doen

Even de kerkdeur openen van het Santuario

Beleven

Voel je kleinduimpje op de Panchine Giganti

Gastronomie

Onze verwachtingen waren dan ook hoog gespannen voor het diner. Helemaal wat ik gezien had op de website. Helaas viel dat tegen. We zaten in een omgebouwde ontbijtzaal waar ronde tafels nog tegen elkaar aangeschoven waren. Helaas niet in de mooie eetzaal met uitzicht op het dal. We hadden het gevoel, dat we als één van de weinige gasten weggestopt waren. En dat er bovendien iemand snel opgetrommeld was om ons diner te bereiden. Traditioneel en innovatief was het niet. Eerder zeer eenvoudig en fantasieloos. De collectie wijnen was bovendien niet bijzonder. Een fixe tegenvaller dus, in een dergelijke setting verwacht je een hoogwaardiger niveau eten en bediening. Het hield niet over, zeg maar.

Prachtige locatie

Jammer, maar ook dat tref je wel eens. Desondanks is het een mooie plek om te vertoeven. Sla tijdens je verblijf het diner over en ga daarvoor naar het dichtbij gelegen Monforte d’Alba bijvoorbeeld. Het ontbijt is verder prima, maar niet spectaculair. Als ze net zoveel aandacht gaan besteden aan de gastronomie als de ambiance zou het perfect zijn. Misschien waren we net op de verkeerde dag? Borgo Antico di Mochiero heeft 17 hotelkamers waarvan een aantal suites. Er is naast het buitenzwembad ook een spa en kunt je laten masseren. Tot slot is het een prachtige locatie voor een trouwerij of zakelijke bijeenkomst.

Bekijk beschikbaarheid Antico Borgo Monchiero
Beschikbaarheid bekijken
Bekijk beschikbaarheid Antico Borgo Monchiero
Beschikbaarheid bekijken

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?